2016-07-23

Žiegždrių geologinis takas

Tyrinėjam apylinkes ir 'lobiaujam'. Dėl didelio visokių bjauriai kandančių gyvių kiekio teko koreguot planus, atsisakyt "Medžiotojų lobio", pasivaikščiot Žiegždrių geologiniu taku ir pabandyt susirinkt GC5D3F6, GC5D3NR bei GC55G11. Toje vietoje buvau pirmą kartą.

Įspūdžiai? Jei trumpai -- nusivyliau. Stipriai. Turistų čia nesivesčiau. Nebent kartu su rimtu geologu, kuris galėtų pirštu į esmę "baksnot" kiekviename žingsnyje.

Idėja graži, geologinis takas su daug aprašymų, žaidybinių elementų ("susuk teisingus derinius" stiliumi), ir teorinių galimybių pamatyti visokius geologinius darinius. Va čia ir nusivyliau. Galimybė ką nors pamatyti (bent jau ne specialistui) -- daugumoje vietų tik teorinė: šabakštynai, šabakštynai ir dar kartą šabakštynai.



Net ir matant rodyklę į šaltinį -- šaltinio pamatyti nepavyksta. Turint didžiulį aprašymą, kokius sluoksnius reiktų pabandyti išskirti nuošliaužoje -- matosi tik "eilinis krūmais ir mažais medeliais pradedantis apželti šlaitas".

Padėtį gelbėjo tikrai geros kokybės takas ir vienas kitas įdomesnis medis greta jo. Pavyzdžiui, storiausias medis Kauno marių pakrantėje -- Žiegždrių liepa.


Pati "esmių esmė" -- atodanga. Nors ir pakankamai nedidukė, bet simpatiška:



Tako pabaigoje randame dar vieną takelį ir rodyklę, rodančią link Žiegždrių piliakalnio. Takelis atrodo gerokai įtartiniau, nei pažintinis takas. Na, bet nutariame pasivaikščioti. Iki piliakalnio turėtų būti 800 m. Kuo toliau, tuo labiau darosi panašu į pelkę:

Na, bet praeiname. Bent jau ~300 metrų, po kurių randame informacinį stendą, bylojantį, kad čia ir yra Žiegždrių piliakalnio vieta.


Wikipedijoje esantis atminimo akmuo gerokai toliau. Jei rodyklė kelio pradžioje nemelavo -- liko dar 500 metrų. Nutariame toliau neiti, tas šlapias kelias jau gerokai nusibodo, o pakrantė užlieta. Pasigėrime tolumoje matomu šlaitu, už kurio greičiausiai ir yra ta atminimo vieta, ir grįžtame atgal.






No comments:

Post a Comment