2013-03-30

Šiandien taip elegantiškai sninga...

Kas ten ką tik džiaugėsi, kad Klaipėdoje beveik nėra sniego? Visą naktį iš tiesų elegantiškai snigo. Ryte teko jau visai neelegantiškai nukasti takus kieme. Po to -- daug bendravimo su močiute, kuri protarpiais vis paapgailestauja: "Vaje, kaip tau nepavyko, oras subjuro, taip gražiai saulutė švietė visą praeitą savaitę, aš taip džiaugiausi, kad su dviračiu pasivažinėt galėsi atvažiavus, o dabar...". Aš pritardama linksiu ir galvoju: "Na, kaip čia greičiau pabėgus, lauke tai jau beveik +4, sniegas nuo takų, kurie anksčiau buvo valomi, beveik nutirpo, dviračio noriu!" Garsiai to pasakyti negaliu, nes žinau, kad visą naktį nervinsis, jei pasakysiu, kad 1) "tokiu oru" 2) "taip vėlai vakare" kažkur važiuot žadu.

Apie 16 val. pabėgau. Spėjau patikrint vieną dviračių taką, kurį pernai intensyviai tiesė. Lygu, gražu, net balų beveik nėra (beje, purvasaugiai ant mano "visureigio" tikrai puikūs). Tik galėtų informuot, kad kai kur prieš susikirtimus su gatve padarytos tokios labai jau rimtos apsaugos. Gerai įsiriedėjus nuo kalniukų gali būt nemalonių siurprizų. Dviračių takas baigiasi ramiu vietiniu keliu su idealiai lygiu asfaltu. Reiks gal vasarą plentinuką atsivežt ir patikrint, kas ten toliau. Tiek metų pragyvenus Klaipėdoj, o apylinkių taip ir nežinau. Na, žinoma, galima save nuramint -- teoriškai čia pakankamai naujų namų rajonai, gal "anais laikais" ten nieko verto dėmesio ir nebuvo.

Grįžtant atgal vėl pradeda elegantiškai snigti. Dar labai labai smalsu, o kaip šiandien atrodo takas link Girulių (jau šalta darosi; suprantu, kad toli važiuot nebereiktų, na, bet truputį galima?). Maloniai nustembu -- jis akivaizdžiai buvo nuvalytas. Šito tako priežiūra mane žavi. Va jei dar ir nuo Girulių ji būtų tokia pati...

Ramu, beveik tuščia, krentančios snaigės nuostabiai atsispindi dviračio prožektoriaus šviesoje. Patinka, labai patinka -- žiema ant dviračio nuvalytame dviračių take (noriu į Norvegiją žiemą, sako, ten dviračių takus valo). Ir kaip gera, kai nereikia galvoti "o kaip čia ypač kokybiškai nuvalyti dviratį prieš nešant į butą". Panašu, kad jei tik atsiras galimybė dviratį saugiai laikyti ne kambaryje -- atsiras ir žieminės padangos.

Šianakt ir vėl elegantiškai sninga...

No comments:

Post a Comment