2013-05-04

Pilainės lobis

Šiandien nutariau dar kartą pasivažinėt iki Pilainės lobio, ir kompaniją prisikalbinau. Jei ir ne lobio, tai bent jau šiaip ramiai pasivažinėt :)

Išvažiavome taip, kad tie, kurie ryte pasivaikščios eina, būtų jau nuėję pietauti, o tie, kurie po pietų eina – dar neatėję. Idėja iš dalies pasiteisino. Radome porą žmonių, kurie šį kartą neatrodė panašūs į labai rimtai sportuojančius. Nutarėme palaukti, “o gal išeis”. Dar patyrinėjome apylinkes, pabandėme nusileisti takeliu žemyn į apačią. Na jau ne, su dviračiu aš ten nesileisiu! Su normaliais kalnų batais – galima (jei tik nereiks atgal tuoj lipt). Gražus takelis baigiasi apyrimčiu smėlėtu beveik skardžiu.

P1010145

Kaip suprantu, lobių mašinomis ieškantys būtent iš tos pusės bando iki lobio patekti. Užjaučiu… Brangieji, važiuokit dviračiu, kur kas malonesnis privažiavimas :D

Labai patiko medis ant to skardžio. Taip ir traukia pasivaikščiot kamienu (o gal ir į apačią paskui pabandyt nuo jo nusileist kokią virvę prikabinus). Ir – ne, čia tikrai nėra kokia nors užuomina apie lobio vietą. Nė iš tolo nepanašu, nesitikėkit :)

P1010146

Pasižvalgę grįžome atgal prie “sporto salės”. Na, neaišku, kuo ta porelė ten užsiima – lyg šiaip kalbasi, lyg sportuot bando, lyg gėles renka… Nutariau pabandyti piktą metodą – užimti “svetimą teritoriją”. Atvažiavome į “sporto salę” su dviračiais, ir… “sportininkai” greit išsilakstė. Visa vakar dar netikrinta teritorija liko man :D Tik… deja, suklydau. Navigacija užsispyrusiai vedė kažkur kitur. Gal reiktų kokio nors karinio tikslumo prietaiso?

Na, bet šį kartą plotas pasivaikščiojimui buvo didelis ir pagaliau ramu. Pavyko rasti:

  • daug gražių medžių
  • dar daugiau gražių pavasarinių gėlių
  • upeliuką
  • pernykščių lapų
  • piktų skruzdėlių, kurios gerai užsimaskavusios… Kol į ranką nepaėmiau, taip ir nepamačiau, kad jos ten. Brrrr….. dar ir dabar jaučiu, kaip jos manimi ropinėja.
  • lobį :)

Šalia standartinio lobio turinio – vienas toks neįprastas gyvis:

 P1010150

Dar apsukome standartinį ratą po Kleboniškio apylinkes. Keliai vis prastėja, visokių skraidančių mašalų daugėja. Panašu, kad teks po truputį ieškot kokios nors kitos vietos “parkelio pasivažinėjimams”, nesmagu čia jau. Dar tik porą lobių tame miške atrast, ir bus viskas :D

No comments:

Post a Comment