2013-06-07

Lobių diena

Dar viena lobių diena. Kai kurie – labai smagūs. Taigi:

GC3RYW1 – Palemono geležinkelio stotis

Šilta graži diena, mažai žmonių, tad buvo galima labai ramiai ieškot. Stotys – toks keistas daiktas: daug laiptų, bėgių, per kuriuos eit draudžiama, ir šiaip visokių keistų dalykų jose būna. Vienu metu jau labai norėjau, kad būtų rodomos ne tik lobio koordinatės, bet ir jo aukštis virš žemės (ar bent jau jūros lygio :))

Kokias 10 min. sugaišau, bandydama iš potencialaus lobio saugotojo išgaut paslaptį, kur gi ta slėptuvė. Deja, jis jos neišdavė, tik mįslingai kraipė ūsus. O po to – tiesiog nuskrido.

P1010242

Teko ieškoti pačiai. Radau!  Labai originaliai paslėpta, labai labai daug gerų emocijų sukėlė. Turbūt apskritai pirmas toks buvo. Ačiū slėpėjui už originalią mintį!

GC3Y6GV – S. Nėries muziejus

Siaubingai paprasta. Tik turbūt kai daug žmonių – sudėtinga patylom pasiimt ir padėt atgal. Kas patiko – sąžiningai bandoma išlaikyt moteriška / rašytojiška tema :)
P1010247

GC2RKG2 – Vieškūnų piliakalnis

Net nežinojau, kad toks visai netoliese yra. Tiesa, nenuostabu – jis atrastas tik 1992 m. Norint pakliūti į piliakalnį, pirmiausia reikia nusileisti nuo kalno…
P1010248

… o po to – teks ir vėl užlipti:
P1010249

Piliakalnis pakankamai rimtai prižiūrimas:
  • paminklinis akmuo kitiems, Kauno marių užsemtiems, piliakalniams
P1010250
  • istorijos aprašymas
P1010255
  • originalus tiltelis per upeliūkštį
P1010253

Gražios apylinkės, nuostabus Kauno marių vaizdas, pusėtina laužavietė pietums pasišildyt… Tiesa, žolę galėtų ir dažniau šienaut. Bet pliusas – panašu, kad bent jau kartais šienauja! Tikintis gražaus vaizdo nuo piliakalnio turbūt reikia ateiti žiemą arba rudenį / pavasarį. Kaip įprasta, daug ką užstoja medžiai.

Ir uodai, uodai, uodai…. Brrrr… Kol užsiregistravau, maniau, kad gyvą suės. Lobio net apžiūrėti nespėjau, bet nieko daug nebuvo, nesijaučiu ką nors praradus.

GC2T5X6 – Palemono forto liekanos

Pakeliui iš piliakalnio užsukau dar ten paieškot. Dviratį įtikinau, kad jis teoriškai yra Cyclocross, tad tegu neišsidirbinėja, ir per tą pusiau pelkę važiuoja. Pravažiavo :)

Radau dar vieną, nebe taip gerai prižiūrimą, istorinį stendą
 P1010257

ir paties forto liekanas
P1010258
Deja, iki lobio nepriėjau. Teko gėdingai pabėgt nuo uodų. Per daug jų truputį, ypač kai į įkandimus negerai reaguoju…

GC3JB39 ir GC3M3P2 – Jachtklubo apylinkės

Kadangi jau dviratis įtikintas, kad jis – Cyclocross, bandau paieškoti kokio nors gudresnio kelio link jachtklubo. Na, kiek gi galima tuo pačiu keliu ten važiuot? O gal kita geležinkelio puse irgi galima…

Deja, negalima. Gal su MTB… Aš nusprendžiau, kad neaiškių keliukų man šiai dienai pakanka, dviratis jau tikrai žino, kad jis – ne plentinis, tad galima važiuot ir asfaltu.

P1010259

Patys lobiai – paprasta; labai paprasta.

Marių vaizdai tradiciškai gražūs (jos juk nebūna negražios), tik nefotogeniški – saulės per daug mano fotoaparatui.

Pažaislio vienuolyno apylinkės

Šios dienos planuose buvo dar kelios slėptuvės. Deja, irgi gėdingai pasprukau. Uodai, piktos skruzdės ir kitokios “gėrybės” atsakingai saugo lobius. Palauksiu aš, kol jie ne tokiais energingais taps, bus maloniau.

No comments:

Post a Comment