2013-07-13

Plentas 24

Praeitą savaitgalį dalyvavau savo pirmoje rimtoje “dviratinėje aferoje” – nevaržybiniame maratone Plentas 24. Taip taip, visos 24 val. paroje skirtos vien tik dviračiui. Važiuot, kiek važiuojasi ir kaip važiuojasi :)

Startas ir finišas – Lukšių miestelyje, kuris tokius bepročius jau antri metai labai draugiškai priima, paremdamas puikia vieta “laukinei” nakvynei, virtuvėle, na ir šiaip stogu virš galvos su beveik visais patogumais.

Vieno didžiojo rato ilgis – 61,5 km įvairios kokybės asfalto. Tikrai nesmagūs tik 6 km, kuriems ES pinigų, skirtų kelių atnaujinimui, nekliuvo (ir, žinoma, jie būtinai turėjo būti judriausiame kelyje…). Visą kitą kelio dalį tikrai rekomenduoju šiaip pasivažinėjimams – ramūs keliai tarp pievų, miškų ir javų laukų, labai smagus 6% kalniukas Kriūkų miestelyje (žinoma, jei į jį reiktų užkilti, nebūtų jis toks smagus).

Planas minimum buvo 200 km (na, jei jau žinau, kad ~110 km nuvažiavau tada, kai iš viso nerimtai važinėdavau, tai truputį daugiau irgi jau turėčiau nuvažiuot, tiesa? :)). Planas maksimum… buvo daugiau.

Pavyko: 215,90 km per 10 val. 50 min. “judėjimo laiko”. Tad planą "minimum" įgyvendinau, didesniam atstumui truputį pakišo koją patirties nebuvimas. Aprangą reikėjo keist po pirmo rato, kažkaip nebuvo savaime suprantama, kad vakare / naktį ta užsilikus drėgmė garuos kitaip, nei dieną. Tad po antro rato apvažiavimo teko daryt priverstinę ilgą pertrauką iki ryto, nes batai nusprendė truputį kojom paužkandžiaut.

Didžiąją dalį laiko važiavau viena, taip šiuo metu geriausia. Nei per lėtai, nei per greitai, sustojant tada, kai man to norisi.

Kas labiausiai nustebino? Turbūt tai, kad kitą dieną po šio pasivažinėjimo jaučiausi puikiai. Galima toliau važiuot. Turbūt tai reiškia, kad:

  1. Nepersistengiau ir tikrai važiavau “pagal save” (net ir atsižvelgiant į dalį kelio pūtusį nemažą priešinį vėją).
  2. Turiu nerealiai gerą aprangą ir dviratį

Taigi, jau žinau, kad galiu važiuot ilgai ir nuobodžiai :D Kantrybės ir užsispyrimo užtenka. Belieka “smulkmena” -- išmokt važiuot greičiau. Bet čia jau kitų metų planas. Šių metu buvo “apskritai pradėt daugiau važinėt”; kol kas įgyvendint sekasi.

No comments:

Post a Comment