2012-05-04

Akinių poliarizuotais fotochrominiais stiklais…

…Būna!
(prijaučiantiems fizikams – taip, taip, žinau, kad vertimas to daikto pavadinimo nėra teisingas, bet kad jau tauta taip vadina – aš irgi taip vadinsiu)

Kiek kartų klausiau Lietuvos optikose, tiek vis išgirsdavau atsakymą “ne, nebūna, technologiškai neįmanoma, arba viena, arba kita, bet ne abu”.

Taigi, šiandien pas mane pagaliau atkeliavo akiniai – Rudy Project Rydon II, Photochromic Polarized Grey versija + geltoni stikliukai papildomai. Ir, žinoma, dar papildomi stiklai su dioptrijom, po visais tais spalvotais dedami. Kad būtų galima juos išimt, jei su kontaktinias lęšiais sugalvosiu dviračiu važinėtis, ar kai regėjimas visai pagerės (o jis vis nenumaldomai gerėja…) – kad naujų akinių ieškot nereiktų :)

Ir dar laukiu permatomo stiklo toms dienoms, kai saulė netrukdys. Pasirodo, deficitas, nėra jo… Atsakymas į klausimą “o kam baltas, jei yra fotochromas?” – ogi tam, kad fotochromą ėmiau tamsesnę versiją. T.y., jų “šviesiausias” variantas yra tokie pakankamai normalūs akiniai nuo saulės, ir jie dar tamsėt moka.

Norintiems – galiu rekomenduot eilinę UK parduotuvę atsisiuntimui, RX Sport (paveiksliuką iš jų ir pasiskolinau, tikiuosi, pretenzijų nebus).

Pirmi įspūdžiai šiaip pasivaikščiojus:
  • Patogu. Galvą palenkus saulė į akis nespigina, ir vis dar per dioptrijų dalį žiūriu – turėtų būt pagaliau patogu ant sportinio dviračio važiuojant. Nes su normaliais akiniais – oi, kaip nesmagu, kai supranti, kad kelias neryškus, nes akiniai “kažkur ne ten” pasidaro toj sportinėj važiavimo pozicijoj. Kirba dar klausimas, ar ne be reikalo ėmiau “mažesnę moterišką” versiją Rudy II, gal reikėjo normalaus (“vyriško”) Rudy. Bet kad pagal išmatavimus skirtumas ne toks ir didelis:
    • Rudy II: 61 / 17 / 138
    • Rudy: 68 / 17 / 138
O aš jau beveik išmokau, kad sporte moterims reikia žiūrėti į moteriškus modelius. Kad ir kaip bebūtų keista, vyrų ir moterų kūno sudėjimas skiriasi :D Ir bandant pasisavint kitai lyčiai skirtus daiktus mažėja komfortas…
  • Kaip interneto komentarai ir sako, į tą įdedamą optinę dalį tikrai remiasi blakstienos. Bet, kai maniškės į visus akinių stiklus remiasi, aš skirtumo nejaučiu :D O jei kam nors į “šiaip akinių” stiklus jos nesiremia – gali būt ir nepatogu.
  • Įdomioji dalis – kažkokia keista savijauta vaikštant. Kaip su kontaktiniais lęšiais, kai juos įsidedi po ilgos pertraukos – lyg atstumai kažkokie ne tokie, lyg aukščio pojūtis kažkoks kitoks einant. Bet, kaip ir su kontaktiniais lęšiais, prie to “kitokio” pojūčio labai greit priprantama.
Labai laukiu, kada galėsiu važiuot patestuot. Per savo antradienio pasivažinėjimą neblogai saulėj nusvilau, tad į kokią nors dviratininko aprangą kol kas net pažiūrėt nesinorėjo…

1 comment:

  1. Pritariu, kad savijauta iš pat pradžių buvo tokia pat kaip, kad būtų įsidedami kontaktiniai lęšiai po ilgo laiko. :) Tad ši dalis tikrai įdomi.

    ReplyDelete