2012-10-15

Nėra blogo oro…

... yra netinkama apranga :)

Panašu, kad lietuviškam rudeniui turima dviratininko apranga – tinkama.

Gore Bike Wear prekės yra gėris; tiesa, dydžiai keistoki. Jei kojos ilgis kitoks, nei 80 cm, jūs kelnių nenorite. Nemoka jie trumpesnių ar ilgesnių gamint, bent jau kol kas. Bet dar lieka galvos apsauga nuo vėjo, bliuzelės ir kitokios gėrybės.

Altura prekės – irgi gėris. Panašu, kad visos be išimties. Jau nemažai jų turiu, apie visas galiu tik gerai atsiliept.

Svarbu tik į kainas abiem atvejais nežiūrėt :) Kai kam įmanoma nuolaidų sulaukt, o kai ką ir šiaip nusipirkt tenka. Bet – verta; manau, kad Altura striukė tarnaus pakankamai ilgai, kaip ir Gore Bike Wear neperšlampamos kelnės.

imageShimano SH-MW81 batai, skirti angliškai žiemai (arba lietuviškam rudeniui) – irgi gerai. Kaip ir įprasta dviratiniams batams, pirkti +2 dydžius lyginant su normaliai nešiojamu. Įdomioji dalis – kiek matavausi, visi kiti Shimano batai man buvo pakankamai nepatogūs, minčių pirkt nekilo. Tiek vyriški modeliai, tiek moteriški (pasirodo, ir tokius į Lietuvą veža, net neįtikėtina) pasižymi viena įdomia savybe – kažkaip labai aukštyn “užriestas” bato priekis, spaudžia ir nepatogu.

Bet šį kartą rizikavau: suviliojo užrašas “Gore-Tex”, nemaža nuolaida būtent tam spėjamam “mano” dydžiui ir paprotinimai forumuose “lietui reikia normalių neperšlampamų batų, o ne kažkokių antbačių”. Nusprendžiau, kad, blogiausiu atveju, visada galima grąžinti prekę atgal. Grąžint neprireikė. Viskas neįtikėtinai patogu, net ir keistas minkštas auliukas iš neopreno (lyg ir). Per labai rimtą lietų dar nevažiuota, bet prie daugmaž +4 šilumos ir lyjant “dar proto ribose” – viskas tikrai gerai.

Į dabartinę aprangos kolekciją tik pirštinių trūksta. Tokių “rudeniui”. Plonos pirštuotos yra, šiltos neperlyjamos - irgi yra, trūksta kažko neperlyjamo  važiavimui prie +5 -- +12. Ieškosim ;)

1 comment: