2013-04-27

Kaffenback’o padangų atnaujinimas

Kažkada neseniai sakiau, kad “dar pagalvosiu”, ar keisti padangas į siauresnes. Pagalvojau. Keičiu. Tiksliau, jau pakeista.

Buvo: Vittoria Randonneur 700x 35C (37-622). Šaltu oru nesiskundžiau, tie pirmieji 95 km Klaipėdoj per Velykas nuvažiuoti tikrai be jokių problemų, padangos patiko.

Šylant orui kuo daugiau mano dviratis kambaryje pavasario laukė, tuo labiau kilo įtarimas, kad tos padangos per plačios. Pradžiai labai pradėjo erzint tai, kad kambaryje kur nors perstumiant aiškiai cypia “guma į kažką”. Galutinai pribaigė po kurio laiko beveik nebepasisukantis galinis ratas ant mano “dviračių kabyklos” – aiškiai pradėjo stipriai remtis į purvasargį. Gal į šonus, gal prie kurio nors tvirtinimo; akivaizdžiai nesimatė, ir patingėjau aiškintis, kur tiksliai. Pasiskolinusi pagal oficialias Kaffenback rekomendacijas siūlomas 32-622 padangas įsitikinau, kad jos tikrai tiks (maža ką tie gamintojai rašo, kas jais patikės…). Na, kaip būtų rimtesnį protektorių bandant uždėt – dar klausimas, bet mano miesto-turistinės tikrai tiks.

Taigi, yra: Vittoria Randonneur II 700 x 32C (32-622). Tos plačios padangos man tikrai padarė neblogą pirmą įspūdį tiek ant šlapio kelio, tiek ant sniego / ledo likučių, tad bent jau vieną komplektą šio modelio suvažinėsiu. Reikia galutinę nuomonę apie jas susidaryt :)

Nuomonė apie padangų keitimo procesą: aš tikiuosi, kad jos, kaip ir Schwalbe Marathon, irgi “beveik nepraduriamos”. Dažnai permontuot nenorėčiau, pirštus skauda. Bet bent jau žinau, kad, jei labai prireiks, nuėmus aš jas uždėt sugebėsiu savarankiškai (nors ir bus labai ilgas procesas, elementariai trūksta jėgos pirštuose paskutiniams 20 cm).

Renkantis dviratį man labai trūko bent šiokio tokio supratimo, ko iš to rėmo tikėtis. Taigi, truputis nuotraukų iš keitimo proceso.

Prieš: SKS Longboad purvasargiai + Vittoria Randonneur 37-622 + Planet X Kaffenback Swap-Out rėmas (galinis ratas, priekiniam erdvės daugiau ir problemų nekėlė).

kaffenback-SKSLongboard-VittoriaRandonneur_37-622_01

kaffenback-SKSLongboard-VittoriaRandonneur_37-622_02

kaffenback-SKSLongboard-VittoriaRandonneur_37-622_03

kaffenback-SKSLongboard-VittoriaRandonneur_37-622_04

 

Po:SKS Longboad purvasargiai + Vittoria Randonneur 32-622 (patingėjau daugiau fotografuot, jei kam nors ko nors reikia – pasisakykit)

kaffenback-SKSLongboard-VittoriaRandonneur_32-622_01

No comments:

Post a Comment